Agios Ioannis, Griekenland

Agios Ioannis

In 2011 vond ik dit juweeltje op het Griekse vasteland, op de flank van de Pilionberg, aan de Egeïsche zee. Het is de daketage van een vakantiehuisje in Agios Ioannis, provincie Magnesia. In de lente ruik je de bloeiende jasmijn en hoor je het ruisen van het bergriviertje. De zwaluwen scheren rond het huis. Alle raampjes van het huisje kijken uit op de omringende natuur. Het is er heel rustig. Nu en dan zie je een vissersbootje op zee dobberen of een zeilboot in de verte. Het huisje is comfortabel ingericht en er is een groot terras met panoramisch uitzicht over de zee en op de berg.

 

Aan de boulevard van Agios Ioannis vind je winkeltjes, restaurantjes en barretjes, een bakker, een slager en een pinautomaat. Bij “Les Hirondelles” kan je terecht voor tochtjes te land of ter zee, autohuur, enz. Er zijn 3 stranden op loopafstand: Agios Ioannis, Papa Nero en Plaka. Je kunt er wandelen en hiken op de Kalderimia (netwerk van ezelspaadjes). Mooie dorpen in de buurt: het pittoreske haventje van Damouchari (uit de film Mama Mia), Tsangarada, waar de dikste plataan van Griekenland zou te bewonderen zijn. Verder Zagora, het grootste dorp op 40 min rijden, met een museum en een bibliotheek, de “Zagorin” supermarkt van de appelcoöperatief en het winkeltje van de vrouwencoöperatief met lekkere producten uit de Pilion. De grootste stad in de buurt is Volos, op anderhalf uur rijden. Er rijdt 2x per dag een bus tussen Volos en Agios Ioannis. Vanaf Thessaloniki is Agios Ioannis 4 uur rijden.

 

aantal personen 3 à 4
slaapkamers 1
badkamers 1

 

dakappartement op de 1e etage

indeling

entree
trap naar de eerste etage

woonkamer
open haard
tweepersoonsslaapbank (140×200)
wandelkaarten voor de Pilion
TV
muziekinstallatie

 

keuken
volledig ingerichte open keuken /fornuis/oven/grote koel- en vrieskast

 

badkamer
douche/toilet/wasmachine

 

slaapkamer
1 tweepersoonsbed (140×200)
airconditioning

 

bijzonderheden
WiFi
keuken- en badlinnen/beddengoed
2 stretchers
strandparasols/strandlakens/strandstoelen
BBQ
haardhout in het achtertuintje

Agios Ioannis

Booked
Available
MDWDVZZ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
April 2024
MDWDVZZ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

prijzen 2022


70 euro per dag + kosten voor schoonmaak en was: eenmalig 100 euro,  (gebruik linnengoed gratis)

Wij willen weer!

★★★★★
Het appartement in Aigios Ioannis is een heerlijke plek om te verblijven. Het is fijn en met zorg ingericht en alles wat je nodig hebt is aanwezig. Toen ik er was, moest ik nog wat werk afmaken. Gelukkig is er goed internet en een geschikte plek om je laptop open te klappen. Mijn beste herinneringen aan Aigios Ioannis: 's Ochtends de deuren naar het terras open en dan vanuit het bed met een kopje koffie over de zee uitkijken; Wandelen langs het strand en over de slingerende paden op de hellingen, tussen vijgenbomen en bramenstruiken; De lekkerste pulpo en Griekse salade met een ijskoud Mythos pilsje ernaast bij een restaurantje aan de boulevard; Zwemmen tussen de rotsen in de blauwste zee bij het strandje van Damouchari. Wij gaan zeker weten nog eens terug!
- Fay

★★★★★
Heerlijke plek! Mini huisje maar met alles er op en er aan. Rustig gelegen, prachtig uitzicht. Omgeving wonderschoon, heerlijke zwembaaien met volop gelegenheid om lekker te eten. Ook zelf koken in de keuken van het huisje is leuk om te doen. Boeken met Griekse recepten liggen klaar.
- Ellen

★★★★★
Wij hebben hier een heerlijke week genoten. Prachtige, romantische plek. Rondom uitzicht. Het dorp ‘benden’ biedt genoeg aan winkels, taverna’s ed. Stranden heerlijk. Het appartement is compleet en comfortabel ingericht. Alles werkt en alles wat je nodig kunt hebben is er. Heel fijn dat we dit konden huren!
- Nikola

★★★★★
Een fantastische, gastvrije plek om uit te rusten, bij te komen en er op uit te trekken. Het appartement is comfortabel, geordend en goed uitgerust. Boekenkasten met literatuur en reisgidsen en (wandel)kaarten om inspiratie op te doen. Wij bezochten prachtige kerkjes, dorpen, verkenden de kust per kayak en zwommen elke dag. Maar genoten ook ter plekke: op het dakterras is het heerlijk rusten en uitkijken over het dorpje naar de zee met de bergwind in de rug. Dank Monique!
- willemijn
Naam
Email
Review titel
Beoordeling
Review inhoud
Tags: