Witte Huis, Frankrijk (Bourgogne)

Witte Huis, Bourgogne

Ons piepkleine gehuchtje Bois Beaugy bestaat uit twee huizen. Een Bourgondische fermette en een stukje verderop het Witte Huis. Dit huis is te huur. 

Bois Beaugy is een unieke plek. Het geheel is zó vredig, stil en harmonieus dat je op slag verkocht bent. Zo is het ons vergaan. Nu, jaren later, zijn we er nog steeds verliefd op. 

Voor liefhebbers van stilte en privacy is het terrein van vier hectaren is een waar paradijs. Hier geen horizonvervuiling; de gegarandeerd heldere sterrenhemel maakt TV overbodig. 

 

Het huis ligt aan een eigen weggetje dat uitloopt in de weilanden. Het erf met oude waterput en vruchtbomen loopt glooiend af naar een meertje waar witte Charolais koeien verkoeling zoeken en komen drinken.

Het Witte Huis bestaat uit twee ruime vertrekken van ieder 28 m2, precies even groot maar geheel verschillend van sfeer. Vanuit de woon-slaapkamer kom je in de voormalige schuur die we hebben verbouwd tot woonkeuken/atelier. Hier ontstond een stoere, hoge ruimte, licht en zonnig, met veel glas en met een goed geoutilleerde keuken. Van hieruit heb je een weids, vrij uitzicht over de velden; het huis staat met de rug naar de fermette dus zelfs indien de eigenaren aanwezig zijn, is privacy gewaarborgd. 

Behalve aan de voorkant kan je je ook terugtrekken in een ligstoel met uitzicht op het meertje. Bij een zomerse regenbui kan je nog steeds buiten zitten op de overdekte veranda. 

Het houten plateau is een geliefde plek voor meditatie, yoga, et cetera. Het dompelbad is een heerlijke plek voor verkoeling. Het Witte Huis is ook geschikt om je voor langere tijd terug te trekken om ongestoord te kunnen werken. 


Het glooiende landschap leent zich bij uitstek voor wandelen en fietsen. 

Vlakbij stroomt de Loire. Hier kun je kano- en kayaktochten maken, zwemmen en kastelen bezoeken. Ook kan je dagtochten maken naar de Morvan en plaatsen als Autun, Beaune, Vichy of het beroemde tweejaarlijkse theater-straatfestival in Chalon-sur-Saône bezoeken. Of naar de bekende Bourgogne wijngebieden rond Macon en dichterbij het wat onbekendere wijngebied St. Pourcain. 

Op 10 km afstand van Bois Beaugy ligt Bourbon-Lancy. Dit eeuwenoude vestingstadje is beroemd om zijn geneeskrachtige bronnen. Hier vind je supermarkten, restaurants, een zwembad, casino, tennis- en golfbanen, internetfaciliteit en een groot wellness centrum. 

 

aantal personen
in overleg max. 4 personen

 

indeling 

zit/slaapkamer 1 tweepersoonsbed, 160 cm
houtkachel
woonkeuken/atelier met houtkachel
keuken: vierpits gasstel, oven, magnetron, koelkast
badkamer met douche, wc, wastafel en wasmachine

 

bijzonderheden

We verhuren bij voorkeur voor een periode van minimaal twee weken
Verhuurperiode van zaterdag tot zaterdag
aankomst vanaf 16.00 uur, vertrek tot 10.00 uur
Beddengoed en handdoeken/theedoeken zelf meenemen
Huisdieren: in overleg
Bois Beaugy is rookvrij
Geen televisie, beperkt internet
Gebruik van barbecue, dompelbad
Beeldscherm met dvd-player en dvd’s, 1 bluetooth box, cd-speler en vele cd’s
Spelletjes en puzzels
Tuinmeubilair, parasols, grote tafel

Witte huis, Bourgogne

Available
Booked
Changeover 1
MDWDVZZ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Mei 2024
MDWDVZZ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Huurprijs

Het huis is te huur van half mei tot half oktober
huur: € 600 per week
schoonmaak: € 50
waarborgsom: € 300

 

Huurvoorwaarden
Wij vragen u de helft van het huurbedrag na boeking over te maken, de andere helft moet uiterlijk twee weken voor aanvang van de huurperiode voldaan zijn.Wij vragen u de helft van het huurbedrag na boeking over te maken, de andere helft moet uiterlijk twee weken voor aanvang van de huurperiode voldaan zijn. Tot 4 weken van tevoren kan er gratis geannuleerd worden. Bij annuleren tot 14 dagen voor aanvang is 25% van de huurprijs verschuldigd, bij 7 dagen voor aanvang 50% en vanaf dag van aanvang 100%. 

naam

email

onderwerp

bericht

Heerlijk huis

★★★★★
Wat een heerlijk huis en heerlijke omgeving! We hebben een hele fijne tijd gehad, het huis is van alle gemakken voorzien, het is stil, dus als je wilt uitrusten is dit een goede plek ; bedankt Herman en Nienke !
- Gert-Jan en Katja

prima

★★★★★
prima huis prima locatie kortom alles prima
- C&A Stok

Du Calme et charme

★★★★★
Endroit tranquille en campagne près de la Loire. Embiance et comfort privative. Des proprietaires accuillantes et chaleureses! *****
- Alexandre & Lucienne

Superplek

★★★★★
Wat is het hier heerlijk, in het Witte huis in Bois Beaugy. Rust en privacy, uitzicht, eindeloze wandelingen, lezen in de tuin, leuke dorpjes en stadjes, lekker slapen in een koel huis. Het Witte Huis is comfortabel, ook in voor- en najaar dankzij de houtkachels. De aandacht en zorgvuldigheid waarmee Herman en Nienke Bois Beaugy hebben aangepakt maken dit een superplek. Wij komen graag terug!
- Lyanne

★★★★★
Grandioos...! Wat een heerlijk huis, wat een heerlijke plek, lieve eigenaren Nienke en Herman, we zijn er afgelopen zomer geweest en denken er nog steeds met heel veel plezier aan terug. Het huis van alle gemakken voorzien, tussen de koeien, in een glooiend landschap, frisse lucht, totale privacy, waanzinnige sterrenhemel. We komen er graag nog eens terug...!
- LIza & David

Naam
Email
Review titel
Beoordeling
Review inhoud