Ligurië, Italië

 

Una borghata, Ligurië

 


 • Vlakbij de Franse grens en 15 km van de Middellandse Zee. Voor natuurliefhebbers. Met de auto bereik je Bussare: een eeuwenoud gehuchtje met enkele huisjes, een kerk en een pleintje waar in de zomer wekelijks oude Italiaanse films gedraaid worden. De laatste 700 meter tot het huis moet langs een fraai wandelpad te voet worden afgelegd. En dan beneden vlakbij de rivier ligt ons huis midden in een schitterend natuurgebied, 50 meter van een middeleeuwse boogbrug over de rivier de Bevera waarin het heerlijk zwemmen is.
  Het is een gek huis, eigenlijk is het meer een complex van kamers, bogen, dakterrassen, trappen en tuinen waardoor je desgewenst de hele dag in de zon of schaduw kan zitten. Het huis biedt volop privacy, de dichtstbijzijnde buren wonen op 100 meter afstand.
  Er is een woonkamer met open haard, een keuken met 4-pits gasfornuis/oven en koelkast, en er zijn drie slaapkamers voor zes personen. Er zijn twee wc’s en twee buitendouches waarvan één met warm water.
  We laten de elektriciteitspalen voor wat ze zijn en beperken ons tot zonne-energie, meer dan genoeg voor verlichting en het opladen van telefoons en dergelijke. Kaarsen, lantaarns en zonnecellampen zijn in overvloed aanwezig. Als je van luxe houdt moet je niet komen maar als je zin hebt in een buitendouche, niets lekkerder vindt dan in de beek zwemmen, ’s nachts sterren kijken en uilen horen, dan zit je helemaal goed. Het dichtstbijzijnde dorp is Olivetta met natuurlijk een dorpsplein, een bar en een alimentari waar praktisch alle levensmiddelen verkrijgbaar zijn en waar Mario zelfgemaakte olie en wijn verkoopt. De heuvels en bergen rondom zijn de uitlopers van de Alpi Maritime en bieden een overvloed aan wandelmogelijkheden.
  Vanaf Olivetta vertrekt er enkele malen per dag een bus naar Ventimiglia (strand en dagelijkse markt) en vanaf het iets verder gelegen stadje Airole gaat de trein naar Cuneo, Turijn, Ventimiglia en San Remo. De auto afstand tot Nice Aeroport bedraagt een uur.


 • aantal personen 6
  slaapkamers 3
  buitendouche

  indeling
  huiskamer en
  eenvoudige keuken met
  4-pitsgasfornhuis en koelkast
  slaapkamer 1
  2-persoonsbed, wastafel en wc
  slaapkamer 2
  twee 1-persoonbedden en een wastafel
  slaapkamer 3
  een twijfelaar (120x190cm)

  bijzonderheden
  Geen schoonmaakkosten want schoon erin, schoon eruit.
  Dekbedden en hoofdkussens aanwezig, linnengoed zelf meenemen

 •  

  week € 550
  hoogseizoen € 650
  bij 2 of meer weken 10% korting
  huisdieren niet toegestaan

  Ligurië

  Previous Month
  • M
  • D
  • W
  • D
  • V
  • Z
  • Z
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  Loading
  Oktober 2018Next Month
  • M
  • D
  • W
  • D
  • V
  • Z
  • Z
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  Loading

  Vrij

  Bezet

 •  

  naam (verplicht)

  email (verplicht)

  onderwerp

  bericht

 •  

  Name
  Email
  Rating
  Review Content