Maison de maître , Normandië

 

Maison de maître, Normandië

 


 • Het pays de Caux, de uitgestrekte kalkstenen hoogvlakte met weiden, boomgaarden, bossen en akkers wordt aan de kust begrensd door zeer steile krijtrotsen van de Falaisekust, de Côte d’Albâttre, grillig en sprookjesachtig mooi.
  De combinatie van deze twee gebieden koud tegen elkaar aan maakt deze streek zo spannend en aantrekkelijk.
  Veel kunstenaars o.a. Monet, Pisarro, Guy de Maupassant en Victor Hugo lieten zich door dit gebied inspireren en verbleven er graag. De welgestelden uit Parijs en Londen bouwden er rijk gedecoreerde, statige landhuizen met prachtige tuinen.

  Ook wij zijn helemaal verliefd op dit gebied. We hebben 2 jaar gezocht, heel veel huizen bekeken en uiteindelijk dit huis gevonden. Het was helemaal in oude staat vol bruin, lelijke tegels en behang. We hebben het gerenoveerd met behoud van “de Franse sfeer”, maar met alle gemakken van nu. Aan de zuidkant bouwden we een serre waar je binnen en toch de hele dag buiten kunt zijn. In ons dorpje, (300 meter lopen) vind je een bakker met super lekker brood, een slager en een restaurant. Je loopt vanuit het huis (800m) naar zee en daalt 230 treden af naar een van de mooiste kusten die je je maar kunt voorstellen. Natuurlijk kun je in deze streek heerlijk eten en drinken: verse oesters, sint Jacobsschelpen, kaas, cider, crème fraîche en alle produits regioneaux….

  Bereikbaar met de auto (500km vanaf Rotterdam) of per trein.

   

   


 • aantal personen 9
  slaapkamers 5
  badkamers 1 

  indeling
  begane grond
  woonkamer met open haard / keuken / serre

  eerste verdieping
  slaapkamer 1
  tweepersoonsbed 140 x 190 cm

  slaapkamer 2
  twijfelaar 120 x 190 cm

  slaapkamer 3
  tweepers.bed 140 x 190 cm
  badkamer, toilet

  2e verdieping
  slaapkamer 4
  eenpers.bed en 2e slaapplaats

  slaapkamer 5
  eenpers.bedden 2e slaapplaats

  bijzonderheden
  grote omsloten tuin met boomhut en trampoline
  WIFI
  beddengoed zelf meenemen

 •  

  week € 800
  hoogseizoen € 950
  schoonmaakkosten € 50
  toeslag voor verwarming seizoensgebonden

  Sotteville

  Previous Month
  • M
  • D
  • W
  • D
  • V
  • Z
  • Z
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  Loading
  December 2018Next Month
  • M
  • D
  • W
  • D
  • V
  • Z
  • Z
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  Loading

  Vrij

  Bezet

 •  

  naam

  email

  onderwerp

  bericht

 •  

  ★★★★★
  5 5 1
  Dit huis, deze plek in Normandië is heerlijk. Het vinden van zoiets is eigenlijk een cadeautje. Heel langzaam pak je het uit en zie je hoe mooi het is en hoe fijn de details zijn. Om te beginnen is het huis precies zoals je je dat wenst op vakantie; met leuke inspirerende details, ruim en de serre maakt dat je altijd buiten bent. Je zit vrij en tegelijk op loopafstand van een goede bakker en een spectaculaire kust met prachtige rotsen. Op sommige dagen hadden we genoeg aan de herhaalde wandelingen naar de kust waarop het ieder moment van de dag anders leek door licht, tij en lucht. In de omliggende dorpen haalden we de lekkerste vis, wijn en kaas. Voorop natuurlijk de Sint jacobschelpen van de kraam aan zee in Veules les Roses. In een review kan je de cadeaus niet weggeven, die zijn er om ontdekt te worden.
  Name
  Email
  Rating
  Review Content