Boerderij in Normandië

 

Boerderij in Normandië 

 • Al weer 8 jaar geleden schudde we het boertje de hand in de vervallen keuken. De koop was bezegeld, we waren de trotse eigenaren van een boerderij waar de vogels dwars doorheen vlogen, de vloer van leem was en het water uit de put gehaald moest worden. Met flink wat geklus is het ons gelukt er een gezellig romantisch familiehuis van te maken. We gaan er regelmatig samen of met ons hele gezin naar toe, want ook voor twee personen is het goed toeven. Het huis is van alle gemakken voorzien zoals dubbel glas, vloerverwarming, rvs keuken, modern sanitair en een prima badkamer. Toch ook nog lekker ouderwets met grote boerse openhaarden, eeuwen oude balken, romantische luiken en grove stenen muren. We klussen er altijd weer wat bij maar in de boerderij zelf kun je comfortabel en zorgeloos vakantie vieren. De boerderij staat op 1 hectare grond. Rondom de boerderij zijn diverse schuren en stallen. Er is alle ruimte om hutten te bouwen, te voetballen, jeu de boulen, barbequen, etc. Is het weer minder mooi, dan is er lekker ouderwets een volle spelletjeskast, biedt wifi wereldwijde spelvreugde, kan de hele familie pingpongen in de schuur en met de houtkachel aan nog lekker lang genieten op het overdekte buitenterras. De boerderij staat in het gehuchtje La Houssaye wat slechts 5 huizen telt. Vanaf dit gehuchtje vetrekken er wandelpaden in alle windrichtingen. De historische stad Coutances met zijn mooie kathedraal en vele winkels ligt 5 kilometer verderop. De zee met de eindeloze stranden, oester-en mosselboeren en mooie duinenrijen vind je op 10 kilometer afstand. Het landschap is landelijk, groen en doorsneden met bocages (houtwallen) typisch voor deze regio. Uiteraard zijn er veel uitstapjes te maken. Mont-Saint Michel (50 km), de landingsstranden (60 km), Granville en Carteret (25 km). Wil je niet te ver, dan liggen er binnen een straal van 10 km al drie kastelen, tuinen en duinen. Elke week zijn er rommelmarkten in de buurt. Op donderdag komt boer Yves meestal langs met eieren, melk en cider. Wij genieten hier vooral van de rust en het pure boerse leven, zowel met z’n tweeën als met het hele gezin.

   


 • aantal personen 2-6
  slaapkamers 4
  (2 verwarmd) (2 onverwarmd, enkel zomergebruik)
  badkamers 1

  begane grond
  hal
  woonkeuken
  badkamer
  woonkamer

  eerste verdieping

  slaapkamer 1
  twijfelaar 120 x 190cm
  twijfelaar 120 x 190cm

  slaapkamer 2
  tweepersoonsbed 180 x 200cm

  slaap entresol boven woonkamer (onverwarmd)
  tweepersoonsbed 140 x 190cm

  bijzonderheden
  slaaphuisje in de schuur, onverwarmd, met twijfelaar 120 x 190cm
  terrein rondom boerderij is omheind met schapenhek, de weilandjes iets van de boerderij af zijn omheind met bocages (houtwallen)
  linnengoed aanwezig, bedden zijn gedekt
  voldoende haardhout
  WIFI geen TV
  enkele oude fietsen
  huisdieren toegestaan


 • prijzen 2017 – 2018

  week hoogseizoen (schoolvakanties) € 700 incl. verwarming en haardhout

  week laagseizoen (buiten de schoolvakanties) €500 incl. verwarming en haardhout
  weekend € 300
  per dag € 100
  verplichte schoonmaakkosten  € 60

  verhuurperiode
  neem voor beschikbaarheid contact op

  sleutel
  de sleutel ophalen en terugbrengen in Rotterdam

   

  La Houssaye

  Previous Month
  • M
  • D
  • W
  • D
  • V
  • Z
  • Z
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  Loading
  December 2018Next Month
  • M
  • D
  • W
  • D
  • V
  • Z
  • Z
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  Loading

  Bezet

  Vrij

 •  

 •  

  ★★★★★
  5 5 1
  Een prachtig huis, een mooie tuin, een rustige omgeving. Bij mooi weer lekker de tuin in, bij slecht weer binnen ook knus, zeker met een haardvuurtje in de woonkeuken. Badkamer is ruim en mooi. Er zijn boeken, tijdschriften, allerhande keukengerei. Er zijn leuke stadjes in de omgeving en mooie stranden. Wij hebben in de zomervakantie 2017 een heerlijke week gehad!

  ★★★★★
  5 5 1
  Wat een heerlijk huis is dit. Het begint al meteen met het “aanzetten” van het huis. Samen met de goede gebruiksaanwijzing van de eigenaren, maak je je zo meteen het huis eigen. Daarna is het heerlijk geniet van de bijzondere combinatie van comfort, rust, ruimte en de unieke sfeer. Het huis heeft alles wat je nodig hebt, van wat je kan bedenken en dacht nodig te hebben, tot aan een oude grammofoonplaat met heerlijke franse liedjes. Ook de tuin is een genot. Wij hebben ons hier samen ons 1 jaar oude zoontje uitstekend vermaakt. Opa en oma kwamen ook nog een paar nachtjes langs en dat ging allemaal heel erg soepel. Kortom een echte aanrader.

  ★★★★★
  5 5 1
  Even van de wereld af. Dat is een korte en mooie samenvatting van ons verblijf hier. Wat een rust en wat een ruimte. Stilte, lekker wandelen en veel rust. Heerlijk bijlezen, bijslapen en uitrusten. En anderzijds: binnen tien minuten bij de grote supermarkt, in 20 minuten aan het strand. Het huis is sober, maar van alle gemakken voorzien. En rond het huis veel ruimte en privacy. En als het even wat minder weer is, lekker lezen bij de openhaard, puzzelen of een spelletjes. Wij hebben genoten en komen zeker nog eens terug. Kees en Marian

  ★★★★★
  5 5 1
  Herfst in Normandië. Na al een aantal keer op bezoek te zijn geweest in de boerderij van Marc en Jessica huren wij tijdens de herfstvakantie een week onze eigen week vrijheid. Hoewel het een stukje rijden is ervaren we meteen bij aankomst de ontspannende vrijheid in de boerderij. De haard in de leefkeuken gaat als eerste aan, de grote keukentafel wordt geconfisqueerd door de kinderen met spelletjes en knutselmateriaal. De kinderen (allemaal onder de 6) voelen zich net als wij meteen thuis. Het leven binnen overdag speelt zich voornamelijk af in de keuken warm en knus rond een knapperend haardvuur, maar buiten vermaken we ons ook erg goed. Het erf leent zich voor allerlei activiteiten. Wil je een week je Franse boer voelen, geen probleem met fik stoken en hout hakken, wil je liever trampoline springen dan kan dat ook. De aardedonkere nachten doorbrengen hier op het Franse platteland is op de lekkere bedden zeker geen straf. De Normandische omgeving vinden we leuk. Steeds beter leren we die kennen door wandelingen in rondom het huis, maar ook de combinatie van kust en strand en rommelmarktjes in kleine dorpjes maakt een vakantie in Normandië de ideale vakantie locatie. De boerderij draagt daar voor een heel groot deel aan bij. Wanneer mogen we weer?
  Name
  Email
  Rating
  Review Content