Agios Ioannis

 

 Agios Ioannis

 • In 2011 vond ik dit juweeltje op het Griekse vasteland, op de flank van de Pilionberg, aan de Egeïsche zee. Het is de daketage van een vakantiehuisje in Agios Ioannis, provincie Magnesia. In de lente ruik je de bloeiende jasmijn en hoor je het ruisen van het bergriviertje. De zwaluwen scheren rond het huis. Alle raampjes van het huisje kijken uit op de omringende natuur. Het is er heel rustig. Nu en dan zie je een vissersbootje op zee dobberen of een zeilboot in de verte. Het huisje is comfortabel ingericht en er is een groot terras met panoramisch uitzicht over de zee en op de berg.

  Aan de boulevard van Agios Ioannis vind je winkeltjes, restaurantjes en barretjes, een bakker, een slager en een pinautomaat. Bij “Les Hirondelles” kan je terecht voor tochtjes te land of ter zee, autohuur, enz. Er zijn 3 stranden op loopafstand: Agios Ioannis, Papa Nero en Plaka. Je kunt er wandelen en hiken op de Kalderimia (netwerk van ezelspaadjes). Mooie dorpen in de buurt: het pittoreske haventje van Damouchari (uit de film Mama Mia), Tsangarada, waar de dikste plataan van Griekenland zou te bewonderen zijn. Verder Zagora, het grootste dorp op 40 min rijden, met een museum en een bibliotheek, de “Zagorin” supermarkt van de appelcoöperatief en het winkeltje van de vrouwencoöperatief met lekkere producten uit de Pilion. De grootste stad in de buurt is Volos, op anderhalf uur rijden. Er rijdt 2x per dag een bus tussen Volos en Agios Ioannis. Vanaf Thessaloniki is Agios Ioannis 4 uur rijden.

   

   


 • aantal personen 3 à 4
  slaapkamers 1
  badkamers 1

  dakappartement op de 1e etage

  indeling

  entree
  trap naar de eerste etage
  woonkamer
  open haard
  tweepersoonsslaapbank (140×200)
  wandelkaarten voor de Pilion
  TV
  muziekinstallatie

  keuken
  volledig ingerichte open keuken /fornuis/oven/grote koel- en vrieskast

  badkamer
  douche/toilet/wasmachine

  slaapkamer
  1 tweepersoonsbed (140×200)
  airconditioning

  bijzonderheden
  WiFi
  keuken- en badlinnen/beddengoed
  2 stretchers
  strandparasols/strandlakens/strandstoelen
  BBQ
  haardhout in het achtertuintje


 • prijzen 2017
  300,-/week + eenmalig 50,- schoonmaakkosten (gebruik linnengoed gratis)

   

  Agios Ioannis

  Previous Month
  • M
  • D
  • W
  • D
  • V
  • Z
  • Z
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  Loading
  December 2018Next Month
  • M
  • D
  • W
  • D
  • V
  • Z
  • Z
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  Loading

  Bezet

  Vrij

 •  

 •  

  ★★★★★
  5 5 1
  Een fantastische, gastvrije plek om uit te rusten, bij te komen en er op uit te trekken. Het appartement is comfortabel, geordend en goed uitgerust. Boekenkasten met literatuur en reisgidsen en (wandel)kaarten om inspiratie op te doen. Wij bezochten prachtige kerkjes, dorpen, verkenden de kust per kayak en zwommen elke dag. Maar genoten ook ter plekke: op het dakterras is het heerlijk rusten en uitkijken over het dorpje naar de zee met de bergwind in de rug. Dank Monique!

  ★★★★★
  5 5 1
  Wij hebben hier een heerlijke week genoten. Prachtige, romantische plek. Rondom uitzicht. Het dorp ‘benden’ biedt genoeg aan winkels, taverna’s ed. Stranden heerlijk. Het appartement is compleet en comfortabel ingericht. Alles werkt en alles wat je nodig kunt hebben is er. Heel fijn dat we dit konden huren!
  Name
  Email
  Rating
  Review Content