Gerenoveerde boerderij in Bisse


Gerenoveerde boerderij in Bisse


 • In Bisse, een rustig lusdorp met maar 200 inwoners in het uiterste zuiden van Hongarije vind je onze oude gerenoveerde typisch Hongaarse boerderij. De ruimten in de boerderij zijn allemaal achter elkaar gesitueerd zoals je veel ziet bij oude Hongaarse huizen. De kamers en keuken in het oude woongedeelte zijn slaapkamers geworden en ingericht met typisch Hongaars meubilair. De oude stal is omgevormd tot grote woonkeuken met houtkachel. De ruimte waar vroeger de broodoven was hebben we omgetoverd tot een badkamer.
  Aan de zuidkant van het huis ligt een grote tuin met een oude boomgaard met fruitbomen waar je heerlijk met een boekje in een hangmat kan liggen. Het dorpje ligt in de provincie Baranya, aan het einde van een landweggetje tussen Pécs en Harkány. Er is geen doorgaand verkeer. Aan het einde van de verharde weg, nog een paar kilometer over een zandweg, ligt een grote visvijver. Aan het einde van de dag zitten er meestal wat dorpsbewoners voor de winkel op een bankje te praten. Verder heerst er totale rust. Er zijn diverse wandelroutes aangelegd. Misschien is er ergens nog iemand aan het werk bij de wijnhuisjes die je tegenkomt en mag je proeven. Kopen mag niet dat brengt ongeluk… Voor meer vertier ga je naar de stad Pécs of naar het kuuroord Harkány of wijnproeven in het verderop gelegen Villány waar Hongarije’s beste wijnen vandaan komen.

  In Harkány, 15 minuten rijden vanuit Bisse, vind je een eeuwenoud kuuroord (anno 1823) gelegen in een park van 13,5 hectare met eeuwenoude bomen en Zólnay fonteinen. Het park ademt nog de oude Hongaarse grandeur. Er zijn wel 13 binnen- en buitenbaden op verschillende temperaturen.  Het bad/park is gebouwd op een bron die alle baden voorziet van kuurwater. Het bronwater komt van 50-70 meter diep en komt op een temperatuur van 62ºC uit de grond en zit vol mineralen. Ook voor kinderen is er volop te beleven. Onderweg van Bisse naar Harkány bovenop de Tenkes berg vind je een fantastisch restaurant waar ze authentiek Hongaars eten serveren: Tenkes Csárda (de herberg op de berg).
  De stad Pécs is prachtig en er is van alles te doen. Het Zolnáy kwartier bijvoorbeeld is een plek waar vroeger de keramiekfabriek van Zolnáy stond. Er zijn verschillende huizen voor de familie gebouwd die nu dienst doen als museum en poppentheater.

  Te bereiken met de auto (1500 km vanaf Rotterdam) of met het vliegtuig naar Budapest en dan nog 250 km met de auto.


 • aantal personen 4
  slaapkamers 2
  badkamers 1
  Eventueel kunnen er in de boomgaard zelf meegebrachte tentjes opgezet worden als er meer mensen willen overnachten.

  indeling

  begane grond (circa 120 m2):
  Veranda, slaapkamer 1, entree, slaapkamer 2, badkamer, woonkeuken
  slaapkamer 1
  twee eenpersoonsbedden
  slaapkamer 2
  twee eenpersoonsbedden
  badkamer
  met toilet, douche en wastafel
  woonkeuken:
  met openslaande deuren naar de tuin en het terras

  bijzonderheden
  grote tuin met fruitbomen
  groot terras
  de bedden zijn opgemaakt bij aankomst
  badhanddoeken aanwezig
  hout voor de kachel aanwezig
  ons huis is rookvrij.
  huisdieren in overleg
  geen wifi en geen fietsen, wel heerlijke terrasstoelen!


 • alleen te huur per week

  per week € 500,-
  inclusief schoonmaakkosten/ linnengoed / energie
  aanbetaling € 250,-
  te huur van 1 mei t/m 30 september

  aankomst op zaterdag na 15.00 uur
  vertrek op zaterdag voor 10.00 uur
  van toepassing zijn onze eigen huurvoorwaarden

   

  Bisse

  Previous Month
  • M
  • D
  • W
  • D
  • V
  • Z
  • Z
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  Loading
  December 2018Next Month
  • M
  • D
  • W
  • D
  • V
  • Z
  • Z
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  Loading

  Bezet

  Vrij

 •  

 •  

  Name
  Email
  Rating
  Review Content