Maison Bleue, Frankrijk (Bourgogne)

 

La Maison Bleue (1870), Bourgogne

 

 •  

  Het was liefde op het eerste gezicht.
  Vooral door de blauwe luiken en de charmante uitstraling. Zodra je bij het huis uit de auto stapt ervaar je de rust en de ruimte van het Franse plattelandsleven in de Bourgogne. Stukje bij beetje hebben we het huis opgeknapt en ingericht met vondsten van brocantes in de omgeving. In de grote omsloten tuin vindt iedereen zijn plek. Kinderen kunnen er heerlijk spelen terwijl volwassenen aan de twee royale tafels lekker lang kunnen genieten van een heerlijk glas wijn en al wat Frankrijk nog meer te bieden heeft. Voor lange zomeravonden is er een fijne zitplek waar je rond een vuurkorf kunt genieten van de mooiste sterrenhemels. 
  Champallement ligt op de pelgrimsroute naar Santiago de Compostella. Van tijd tot tijd zie je pelgrims wandelen vanuit Vézelay voorzien van rugzak en stok. De hele omgeving ademt historie, op vele plekken zichtbaar, zoals de oude Romeinse lavoirs en site de Compierre bij ons om de hoek. 
  Maak de meest fantastische wandel en fietstochten vanuit het huis. Bezoek een van de vele brocantes. Raak onder de indruk van Vézelay en haar basiliek uit de 11e eeuw. Neem een duik in l’Étang du Merle. Eten, dat doen wij het liefst thuis in de tuin, gewoon het mooiste plekje. Wil je meer moeite doen dan vind je in een straal van 20 km voldoende mogelijkheden om uit eten te gaan. 
  Kortom, een huis waar het heerlijk toeven is en waar vakantie echt vakantie kan zijn. La Maison Bleue bereik je met een autorit van ongeveer 700 km.

  La Maison Bleue

  Available
  Booked
  MDWDVZZ
  1
  2
  3
  4
  5
  6
  7
  8
  9
  10
  11
  12
  13
  14
  15
  16
  17
  18
  19
  20
  21
  22
  23
  24
  25
  26
  27
  28
  29
  30
  Oktober 2019
  MDWDVZZ
  1
  2
  3
  4
  5
  6
  7
  8
  9
  10
  11
  12
  13
  14
  15
  16
  17
  18
  19
  20
  21
  22
  23
  24
  25
  26
  27
  28
  29
  30
  31


 • aantal personen 6
  slaapkamers 3
  badkamers 2

  indeling
  benedenverdieping
  woonkeuken met grote schouw en houtkachel.
  woonkamer met houtkachel
  tuinkamer met slaapbank
  badkamer met douche wastafel toilet wasmachine

  zolder
  slaapkamer 1
  2x eenpersoonsbed 80 x 200 cm
  slaapkamer 2
  2x eenpersoonsbed 80 x 200 cm
  slaapkamer 3
  2x eenpersoonsbed 80 x 200 cm
  badkamer met douche, wastafel, droger
  toilet

  bijzonderheden
  verhuurperiode: juni t/m september
  geen huisdieren
  ons huis is rookvrij
  verwarming dmv houtkachels en elektrische kachels op de slaapkamers

  aanwezig in het huis
  oven magnetron vaatwasser
  speelgoed en spelletjes
  DVD speler en films
  WIFI
  dekbedden (eenpersoons) en hoofdkussens aanwezig,
  bed- en linnengoed zelf meenemen
  2 kinderbedjes met dekbedden
  campingbedje, 2 kinderstoelen, babybadje
  grote omsloten tuin met waterput, schommel, buitendouche en veel tuinmeubilair
  gebruik van barbecue, vuurkorf en hout.


 • week € 550 (juni)
  week  € 750 (juli)
  week  € 750 (aug
  week  € 550 (sept)
  schoonmaakkosten € 65

  borg €200

   

 •  

  naam

  email

  onderwerp

  bericht

 •  

  ★★★★★
  5 5 1
  Wát een geweldig huis, wat een heerlijke tuin, en wat een prachtige omgeving! Het is in werkelijkheid nog mooier dan op de foto's. We hebben echt genoten, en onze kinderen ook. In het huis is alles aanwezig wat je maar nodig kunt hebben, van goed gevulde voorraadkast tot kleurpotloden voor de kinderen. De sfeer is fijn authentiek en tegelijkertijd heb je alle gemak die je je maar kunt wensen. We komen zeker nog eens terug.

  ★★★★★
  5 5 1
  Een heerlijk huis om in te vertoeven, heel sfeervol opgeknapt, we voelden ons er meteen thuis. Grote keuken met alles wat je nodig hebt, gezellige huiskamer en grote tuin met mooi uitzicht en fijne tuinstoelen ( die mis ik nog wel eens bij dit soort huizen maar deze zijn echt comfortabel). Bed was goed, matras niet te hard. Het is er stil - op de vogels na- en we konden leuke wandelingen maken in de omgeving (fietsen kan hier ook heel goed). Mooie collectie films en cd’s. Bezoek aan Abdij van Vezelay was zeer de moeite waard.

  ★★★★★
  5 5 1
  Half augustus 2019 hebben wij samen een week in la maison bleue doorgebracht. We hadden schitterend weer; de week begon met 23 graden en eindigde met 30 graden. 's Ochtends was het heerlijk fris.Door het mooie weer hebben we veel gebruik gemaakt van de keuken en de tuin want we konden al onze maaltijden buiten eten. De slaapkamers waren ruim genoeg en de bedden goed. Er zijn twee badkamers, waarvan wij de badkamer boven hebben gebruikt omdat de douche daar lekker ruim is. Het huis is heel leuk en smaakvol ingericht (let vooral op de kast in de badkamer boven!). Vanuit de tuin geniet je van een mooi uitzicht en daar stapten 's ochtends en 's avond hertjes doorheen. We hadden iedere dag een 'eigen' eekhoorn, er waren heel veel vogels, een vosje en hagedissen. De omgeving is prachtig, we hebben mooie steden zoals Vezelay, Nevers en Avallon bezocht. Heel prettig contact gehad met de eigenaren en dat maakt ook dat je het waardeert dat je in hun mooie huis mag verblijven. Als ervaren 'datisonshuis-gebruikers' geven wij het 5 sterren en hebben we geen minpunten ontdekt! Nogmaals dank voor het gebruik van jullie huis!
  Name
  Rating