Le Mazet, Frankrijk (Cevennes)

 

Le Mazet, Cevennes

 


 • In een bergachtige omgeving (300 meter hoogte) vindt u Le Mazet (klein huisje) aan de rand van Hameau Le Marchand, Gemeente St. Felix de Pallieres. Het huisje is gebouwd in traditionele stijl en is zoals alle huizen in het dorp meer dan 100 jaar oud. ­Het heeft voor de deur een privé terras om met een heerlijk glas wijn na een dag vol actie van de zon te genieten. De omgeving biedt heel veel mogelijkheden om erop uit te trekken.
  Vanuit het Hameau kunt u te voet naar de Dolmen op de Grand Pallieres. Iets verder; op rij-afstand vind je ’Parc de Cevennes’ een prachtig ruig natuurgebied ideaal om te wandelen, fietsen en paardrijden. In Anduze kunt u naar het Bamboebos of een tochtje maken met de stoomtrein naar St. Jean du Gard.i. Zwemmen en verkoeling vindt u in de Gardon vlakbij Anduze of in de middellandse zee. Voel voorbije tijden  in de stenen van middeleeuwse stadjes zoals Sauves en Sommieres en de sfeervolle stad Nimes. Ruik de zee en shop voor mode en schoenen in mondain Montpellier. Slenter rond op de vele markten, brocantes en puces; op elke dag van de week vind je er wel een. Uit eten, voor elk wat wils: pizza, salade chèvre tot een uitgebreid 3, 5 of 7-gangen menu. Wij gaan zelf graag naar een Auberge in Monoblet (15 min rijden) voor een Bouillabaise zoals alleen chef Eric die kan maken. 
  De auto is de beste optie om er te komen, St. Felix de Pallieres is vanaf Amsterdam 1200 km naar het zuiden, je volgt de route de soleil tot aan Bollene en vervolgt de route via Ales naar Anduze. 

  Cevennes

  Available
  Booked
  Changeover 1
  Changeover 2
  MDWDVZZ
  1
  2
  3
  4
  5
  6
  7
  8
  9
  10
  11
  12
  13
  14
  15
  16
  17
  18
  19
  20
  21
  22
  23
  24
  25
  26
  27
  28
  29
  30
  31
  April 2019
  MDWDVZZ
  1
  2
  3
  4
  5
  6
  7
  8
  9
  10
  11
  12
  13
  14
  15
  16
  17
  18
  19
  20
  21
  22
  23
  24
  25
  26
  27
  28
  29
  30


 • aantal personen 2
  slaapkamers 1
  badkamers 1

  indeling
  begane grond
  woonkamer open keuken
  slaapbank 120x190cm voor bezoekers

  1e verdieping/vide
  open slaapkamer
  lits-jumeaux 160x200cm
  badkamer, apart toilet

  bijzonderheden
  beste douche ooit!
  beddengoed en kussens aanwezig
  bedlinnen en handdoeken zelf meenemen
  wasmachine/vaatwasser/vriezer
  parkeerplek voor de deur.
  eigen terras voor het huisje
  huisdieren in overleg
  rookvrij

   

 •  

  prijs per week 375 euro
  schoonmaakkosten 50 euro
  exclusief verwarming en elektra

   

   

 •  

  naam

  email

  onderwerp

  bericht

 •  

  ★★★★★
  5 5 1
  Het is even een stukje rijden, maar dan krijg je ook wel heel veel beloning voor die inspanning. Een prachtig oud Frans huisje helemaal voor jezelf en diegenen die je lief hebt. Een heerlijk bed, superdouche, gezellig keukentje maar vooral buiten heel veel ruimte, een aantal terrassen en ook nog ligbedjes onder de olijfbomen. Toeristen kom je de eerst 10 km niet tegen, enkel de gezellige bewoners van dit Franse gehucht. Er is ontzettend veel te zien in de omgeving, het is een prachtig gebied, wijnranken, velden met zonnebloemen, ruige rotsen, stromende beekjes, zeer afwisselend , alles even mooi. Komt daar ook nog bij dat de verhuurders, (Antonia en Mattias) van dit huisje ontzettend lieve mensen zijn, je wordt op de hoogte gehouden van de activiteiten in de buurt, ze weten heel goed de balans te vinden tussen wat je aan contact wilt en privacy. Antonia kan je een geweldige stoel massage geven, daarna kun je de hele wereld aan en genieten van een heerlijke vakantie. Een echte aanrader dus, Alleen ...........niet huren als wij willen gaan want we gaan zeker nog een keer terug!!
  Name
  Email
  Rating
  Review Content